Savarine cu pesmet

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 8822 vizualizari

 

Chiar daca forma lor nu prea aduce a savarine, gustul in schimb este yumi, yumi.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pt ornare:  
  • 250 ml frisca indulcita
  • Dulceata de capsuni

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Separam ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul ,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le incorporam usor in galbenusuri.

Ungem formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le dam la copt pentru 25 minute(in cuptorul dinainte incalzit), sant gaat cand aluatul se desprinde de pe margini. Le lasam sa se raceasca. Intre timp fierbem siropul, doar cat sa se topeasca zaharul si-l dam la rece.

Trecem savarinele prin sirop, le asezam intr-o tava, cu tot cu restul de sirop. Dupa aproximativ 2 ore, siropul va fi absorbit in totalitate. Intre timp batem bine frisca si o dam la rece.

Cand servim, taiem un capac, umplem cu frisca si ornam cu dulceata de capsuni si frisca.

Ps: ne-avand forme de savarine, am folosit de minitarte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

lia maria 1

27.01.2012, 18:46

bunica
kamy ce faine vremuri
dia
botcrina va multumesc tuturor pentru aprecieri

jolygina 1

29.01.2012, 12:13

chiar ieri am facut si eu

lia maria 1

29.01.2012, 12:38

jolygina

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca